Mijn Captain Mijn Gegevens

Om de ledenadministratie een hoop werk uit handen te nemen heeft e-Captain de mogelijkheid dat leden hun eigen NAW gegevens kunnen wijzigen via de webpagina van uw vereniging. NAW gegevens staat voor Naam, Adres en Woonplaats. Hiervoor is de systeempagina Persoonlijke gegevens in het leven geroepen.

Mcmijngegevens 001

Om deze functionaliteit in gebruik te nemen moet een link geplaatst worden op de webpagina van de organisatie en dient het lid te beschikken over inloggegevens voor het Mijn Captain gedeelte van de website. In het standaard Mijn Captain menu is Persoonlijke gegevens al opgenomen. Gebruikt u het standaard Mijn Captain menu op uw website, dan hoeft u deze link niet meer toe te voegen.

Systeempagina Mijn Captain Persoonlijke gegevens

De systeempagina Mijn Captain Persoonlijke gegevens is al voorzien van de formulieren widget, deze pagina hoeft u alleen nog te koppelen aan uw eigen menu.

• Klik in het hoofdmenu op Websitebeheer.
  • Kies in het submenu voor het onderdeel Menu’s
  • Selecteer het juiste menu waaraan de link moet worden toegevoegd. (link is al toegevoegd aan standaard Mijn Captain menu)
  • Klik op het IconM hamburger icoon om het menu items overzicht te zien.

Mcmijngegevens 002

• Klik op het IconS Plusje icoon om een nieuw item toe te voegen.

Mcmijngegevens 003

• Geef een Naam van het menu item in.
  • Klik op de knop Zoek om een link toe te voegen.

Mcmijngegevens 004

• Selecteer als type Pagina.
  • Kies de map Mijn Captain.
  • Selecteer het item Persoonlijke gegevens om de systeempagina te koppelen aan het menu item.

Mcmijngegevens 005

Link op eigen website

Is de website gemaakt in een ander pakket dan e-Captain, dan kan de beheerder van de website de volgende link toevoegen op de eigen website:

http://naam-site.e-captain.nl/mijn-captain/mijn-gegevens

Waarbij de Naam, de naam van het e-Captain account is van de vereniging, zie voorbeeld hieronder:

Mcmijngegevens 006

Definiƫren van de velden

Na het plaatsen van de link op de website van de organisatie, kan worden aangegeven welke velden beschikbaar moeten zijn voor het wijzigen van de NAW gegevens. Ga hiervoor naar:

• Kies in het hoofdmenu voor Beheercentrum
  • Klik op Mijn Captain
  • Kies het item Onderhoud beschikbare velden (extern)

Mcmijngegevens 007

In dit scherm zijn verschillenden kolommen zichtbaar waarmee de velden te selecteren zijn. Door middel van een vinkje zetten in de juiste kolom, wordt dit veld toegevoegd op het formulier op de website.

• In het geval van wijzigen NAW gegevens maken we gebruik van de 2de kolom.
  • De eerste kolom geeft aan welke velden zichtbaar zijn op de website.

IconS Oog Bekijken (via Mijn Captain account kan het lid zijn/haar eigen gegevens bekijken)
IconS Edit Wijzigen (via Mijn Captain account kan het lid zijn/haar eigen gegevens wijzigen)
IconS add Welke velden zijn een verplicht veld

Wijziging NAW gegevens op website

Nu de velden zijn gedefinieerd en de link op de website is geplaatst, kan een lid de NAW gegevens zelfstandig wijzigen. Hiervoor dient het lid aan te melden met de inloggegevens verstrekt door de organisatie.

• Klik op de Mijn gegevens link op de website van de organisatie.
  • Meld aan met de inloggegevens die verstrekt zijn door de organisatie.

Mcmijngegevens 008

• Klik op de knop Wijzigen op de Mijn gegevens systeempagina.
  • In dit scherm kunnen de leden zelf hun NAW gegevens wijzigen. De velden die zichtbaar zijn en gewijzigd mogen worden zijn door de vereniging gedefinieerd in het beheercentrum.

Mcmijngegevens 009

• Wijzig de aan te passen gegevens en klik op de knop Opslaan om terug te keren naar het overzicht.
  • Als leden een wijziging hebben ingegeven wordt er automatisch een externe mutatie verstuurd naar de ledenadministratie.

Externe mutatie ledenbeheer

De vereniging krijgt na het wijzigen van de persoonlijke gegevens een melding dat er een externe mutatie klaarstaat.

• Ga in het hoofdmenu naar Ledenbeheer
  • In de bovenbalk staat in het rood aangegeven dat er een externe mutatie klaarstaat

Mcmijngegevens 010

• Klik op de regel Er is 1 externe mutatie en het onderstaande scherm zal geopend worden.

Mcmijngegevens 011

• In dit scherm is de originele waarde en de gewijzigde waarde zichtbaar. Door middel van de vinkjes achter de regels met gewijzigde waarde is het mogelijk deze gegevens individueel op te nemen in de ledenkaart.
  • Met de knop Accepteer mutaties wordt de mutatie daadwerkelijk opgenomen in de ledenkaart.

Mcmijngegevens 012

• Via een pop-up wordt gevraagd of de aangevinkte wijzigingen geaccepteerd mogen worden.
  • Klik op OK om de handeling te bevestigen.

Mcmijngegevens 013