Widget: Hero Carrousel

Functie

Met de widget Hero Carrousel kunt u een slideshow plaatsen op uw website. Deze slideshow bestaat uit achtergrondafbeeldingen. Op deze afbeeldingen kunt u een titel, korte tekst en een knop met bijbehorende link plaatsen.

De Hero Caroussel is full responsive (schaalt dus mee op het apparaat waarop u de website bekijkt) en kan over de volledige breedte van het scherm getoond worden. Hiervoor moet u afbeeldingen gebruiken met het minimale formaat van 1920 pixels breed.

Beheercentrum: Hero Carrousel aanmaken

In het beheercentrum kunt de Hero Carrousel aanmaken.
Ga naar Beheercentrum > Websitebeheer > Beheer Hero Carrousels

widget-hero-caroussel-02

• Maak een nieuwe slideshow door op het gele plus IconS Plusje icoontje te klikken

widget-hero-caroussel-03

Naam:
geef de naam op van de Hero Carrousel (bijv: Homepage)

Tijd tussen afbeeldingen: stel hier de tijd in tussen de afbeeldingen, 10 seconden, 15 , 20 , 25, 30, 45 en 60 seconden

Afbeelding effect: vervagen en verschuiven

Beheercentrum: Hero Carrousel instellingen

Als u op het afbeeldingen imagestacked icoontje klikt dan kunt u de afbeeldingen gaan toevoegen.

widget-hero-caroussel-13

• Door op het gele IconS Plusje plusje te klikken voegt u een afbeelding toe

widget-hero-caroussel-14

• Nu opent het scherm waar u de afbeelding kunt toevoegen.

widget-hero-caroussel-06

De opmaak van de titel, tekst  en de knop komt uit het thema. De opmaak kunt u dus veranderen bij de instellingen van het thema.

Achtergrondafbeelding: Door op de paarse zoekknop te klikken kunt een afbeelding koppelen.  Let op! Als u de Hero Carrousel over de volledige breedte van de website gebruikt is een breedte van minimaal 1920 pixels aanbevolen.

Weergave: Tekst boven & knop onder, Tekst links & knop rechts, Tekst rechts & knop links, Tekst onder & knop boven

Titel (koptekst 2): vul hier een titel in

Tekst: korte tekst ingeven

Knop tekst: Tekst op de knop. (leeg = geen knop)

Knop link: klik op de paarse knop om een link te koppelen

• Als u klaar bent met de afbeelding toevoegen dan verschijnt het onderstaande overzicht. In dit overzicht ziet de eigenschappen van de afbeelding. Afmetingen, Weergave, Titel + tekst, Knop tekst + Link

widget-hero-caroussel-07

Invoegen Widget: Hero Carrousel

Om de widget zichtbaar te krijgen op de website kunt u deze het beste toevoegen aan een lay-out.

• Sleep de nieuwe widget naar de juiste kolom of rij binnen de lay-out.
  • Selecteer in het overzicht met alle beschikbare widgets de widget Hero Carrousel.

widget-hero-caroussel-01

Instellingen Widget Hero Carrousel

Na het loslaten van de widget Hero Carrousel op de juiste locatie zal het instellingen scherm geopend worden.

widget-hero-caroussel-08

Kies Hero Carrousel: Homepage

Hoogte in pixels: stel de hoogte in (bijv:500)

Toon volgende/vorige knoppen: Ja/Nee

Toon indicator:   Ja/Nee , de indicator geeft weer uit hoeveel afbeeldingen de hero caroussel bestaat.  In dit voorbeeld ziet u 5 puntjes dus bestaat de slideshow uit 5 afbeeldingen. widget-hero-caroussel-indicator

Zichtbaar: Hiermee kunt u bepalen wanneer de Hero Caroussel zichtbaar is.

Voorbeelden met uitleg

Op de pagina Hero caroussel voorbeelden kunt u voorbeelden bekijken.