Widget: Laatste x nieuwsitems

Functie

Met de Widget Laatste x nieuwsberichten kunt u een aangeven hoeveel laatste nieuwsitems en uit welke categorie nieuwsitems zichtbaar zijn op de website.

Invoegen Widget

Om een widget zichtbaar te krijgen op de website moet u deze toevoegen aan een pagina of aan een lay-out. In dit document kunt u lezen hoe widgets geplaatst worden binnen de pagina of lay-out.

• Sleep de nieuwe widget naar de juiste kolom of rij binnen de pagina of lay-out.
  • Selecteer in het overzicht met alle beschikbare widgets voor de widget Laatste nieuwsitems.

laatste-news

Instellingen Widget Laatste x nieuwsitems

Na het loslaten van de widget Laatste x nieuwsitems op de juiste locatie zal het instellingen scherm geopend worden.

Laatstenieuwsitems 006

Let op:
Onderstaande instellingen kunnen veranderen bij de keuze om wel of geen afbeelding te gebruiken. Eveneens bij het kiezen van een bepaalde weergave zullen bepaalde instellingen wel/niet zichtbaar zijn.

Instellingen

• Titel: titel van de widget, zichtbaar bovenzijde van de pagina
  • Aantal items: aantal nieuwsberichten dat wordt weergegeven in de widget
  • Weergave: Selecteer hoe het nieuwsbericht wordt weergegeven op de pagina: Naast elkaar (Grid), Onder elkaar (Lijst) of Onder elkaar (Lijst) - simpele weergave
  • Aantal items per rij: aantal nieuwsberichten per rij (horizontale indeling)
  • Toon afbeelding: thumbnail / afbeelding weergeven in de widget
  • Afbeelding onderaan ipv bovenaan: plaats afbeelding onder het nieuwsbericht in plaats van bovenaan (standaard)
  • Vaste hoogte afbeelding: geef aan de afbeelding een vaste hoogte mee.
  • Toon datum: Ja of Nee
  • Toon categorie: Ja of Nee
  • Toon categoriekleur: Ja of Nee
  • Toon auteur: Ja of Nee
  • Toon korte tekst: Ja of Nee
  • Toon lees meer knop: Ja of Nee
  • Aantal tekens korte tekst: geef aan hoe groot de korte tekst mag zijn.
  • Selecteer nieuwscategorie: selecteer 1 of meerdere nieuwscategorieën
  • Zichtbaar: Ja of Nee

Nieuwspagina

De widget Laatste x nieuwsitems geeft op uw website een kort overzicht van de laatste paar nieuwsberichten. Door te klikken op een nieuwsbericht wordt het bericht geopend in een nieuwspagina. Het kan zijn dat u wellicht een andere lay-out wilt gebruiken voor de nieuwspagina, of deze een andere lay-out heeft dan uw website. Hieronder leest u hoe u de nieuwspagina kan aanpassen.

• Klik in het hoofdmenu op Websitebeheer 2.
  • Kies in het submenu voor het onderdeel Pagina’s.
  • Klik vervolgens op de map Systeempagina’s.

Laatstenieuwsitems 012

• Klik bij de systeempagina Nieuwsoverzicht op het IconS Edit icoon.
  • Klik tenslotte boven in de pagina op de knop Instellingen.

Laatstenieuwsitems 013

• Het onderstaande scherm zal geopend worden.

Laatstenieuwsitems 014

Instellingen

• Titel pagina: hier kunt u een andere titel opgeven voor de nieuwspagina
  • Layout: hier kunt u een andere layout koppelen aan de nieuwspagina
  • URL: hier kunt u het webadres aanpassen van de nieuwspagina
  • Pagina icoon: hier kunt u een icoon toevoegen aan de nieuwspagina.
  • Standaard thema: hier kunt u een standaard thema koppelen aan de nieuwspagina

Aanpassen weergave resultaten

Het is eveneens mogelijk de resultaten pagina aan te passen.

• Kies in het hoofdmenu voor Websitebeheer 2.
  • Klik in het submenu op Pagina’s.
  • Kies in de map Systeempagina’s de pagina Nieuwsoverzicht.
  • Open de systeempagina Nieuwsoverzicht.

Laatstenieuwsitems 016

• Klik op het IconS Edit icoon om de instellingen van de systeempagina Nieuwsoverzicht te openen.

systeempagina-nieuwsoverzicht-instellingen

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2018