Widget: Laatste x nieuwsitems

Functie

Met de Widget Laatste x nieuwsberichten kunt u een aangeven hoeveel laatste nieuwsitems en uit welke categorie nieuwsitems zichtbaar zijn op de website.

Invoegen Widget

Om een widget zichtbaar te krijgen op de website moet u deze toevoegen aan een pagina of aan een lay-out. In dit document kunt u lezen hoe widgets geplaatst worden binnen de pagina of lay-out.

• Sleep de nieuwe widget naar de juiste kolom of rij binnen de pagina of lay-out.
  • Selecteer in het overzicht met alle beschikbare widgets voor de widget Laatste nieuwsitems.

laatste-news

Instellingen Widget Laatste nieuwsitems

Na het loslaten van de widget Laatste x nieuwsitems op de juiste locatie zal het instellingen scherm geopend worden.

Laatstenieuwsitems 006

Let op:
Onderstaande instellingen kunnen veranderen bij de keuze om wel of geen afbeelding te gebruiken. Eveneens bij het kiezen van een bepaalde weergave zullen bepaalde instellingen wel/niet zichtbaar zijn.

cms-071b Titel van de widget, zichtbaar bovenzijde pagina
cms-086 Hoeveel nieuwsberichten worden weergegeven in de widget
cms-086a Selecteer hoe het nieuwsoverzicht wordt weergegeven op de pagina:

• Naast elkaar (Grid)
  • Onder elkaar (Lijst)
  • Onder elkaar (Lijst) – simpele weergave.
cms-086b Hoeveel nieuwsberichten per rij (horizontale indeling)
cms-086c Thumbnail / afbeelding weergeven in de widget
afbeedlinggrootte Selecteer een formaat voor de thumbnail / afbeelding. Klein, middel of groot.
afbeelding-effect Afbeelding effect selecteren. Geen, afgeronde hoeken, kader, ovaal.
cms-086d Toon de datum in het nieuwsbericht
cms-086e Toon de categorie in het nieuwsbericht
tooncategoriekleur Selecteer de categoriekleur die wordt naast de afbeelding meegegeven. Deze is opgegeven bij het aanmaken van de categorie.

• Geen kleur
  • Kleur links van de afbeelding
  • Kleur rechts van de afbeelding
cms-086f Toon de auteur in het nieuwsbericht
cms-086g Toon een korte samenvatting van het nieuwsbericht
toonleesmeerknop Bepaal of de lees meer knop zichtbaar moet zijn in het nieuwsberichten overzicht
cms-086h Geef aan hoeveel tekens de korte tekst mag bevatten
cms-086i1 Alleen nieuwsberichten van de gekozen categorie worden dan getoond. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor Alle categorieën.
zichtbaar Optie om de afbeelding te tonen of af te schermen.

• Nee: afbeelding is voor niemand zichtbaar.
  • Ja: afbeelding is zichtbaar voor iedereen
  • Indien ingelogd: afbeelding alleen zichtbaar indien lid is ingelogd.
  • Indien niet ingelogd: afbeelding alleen zichtbaar indien men is niet ingelogd.
  • Zichtbaar voor selectie: moet iemand voldoen aan de criteria die bij de selectie worden opgegeven. (Bijvoorbeeld lid van bepaalde groep of moet ingelogd zijn)
  • Niet zichtbaar voor selectie: hier wordt de selectie logica omgedraaid. Dus kun je mensen uitsluiten. (Bijvoorbeeld niet lid van deze groep of niet ingelogd)

Nieuwspagina

De widget Laatste x nieuwsitems geeft op uw website een kort overzicht van de laatste paar nieuwsberichten. Door te klikken op een nieuwsbericht wordt het bericht geopend in een nieuwspagina. Het kan zijn dat u wellicht een andere lay-out wilt gebruiken voor de nieuwspagina, of deze een andere lay-out heeft dan uw website. Hieronder leest u hoe u de nieuwspagina kan aanpassen.

• Klik in het hoofdmenu op Websitebeheer 2.
  • Kies in het submenu voor het onderdeel Pagina’s.
  • Klik vervolgens op de map Systeempagina’s.

Laatstenieuwsitems 012

• Klik bij de systeempagina Nieuwsoverzicht op het IconS Edit icoon.
  • Klik tenslotte boven in de pagina op de knop Instellingen.

Laatstenieuwsitems 013

• Het onderstaande scherm zal geopend worden.

Laatstenieuwsitems 014

titepagina Hier kunt u een andere titel opgeven voor de nieuws pagina.
layout Hier kunt u een andere lay-out koppelen aan de nieuws pagina.
url Hier kunt u het webadres aanpassen van de nieuws pagina.
paginaicoon Hier kunt u een icoon toevoegen aan de nieuws pagina.
standaardthema Hier kunt u een standaard thema koppelen aan de nieuws pagina.

Aanpassen weergave resultaten

Het is eveneens mogelijk de resultaten pagina aan te passen.

• Kies in het hoofdmenu voor Websitebeheer 2.
  • Klik in het submenu op Pagina’s.
  • Kies in de map Systeempagina’s de pagina Nieuwsoverzicht.
  • Open de systeempagina Nieuwsoverzicht.

Laatstenieuwsitems 016

• Klik op het IconS Edit icoon om de instellingen van de systeempagina Nieuwsoverzicht te openen.

laatstenieuwsitems-056

Laatstenieuwsitems 018

Hoeveel resultaten per zoek term op de nieuwsoverzicht pagina.