Widget: Roei info

 

Functie

Als u gebruik maakt van de module (Roei)Reserveren en Websitebeheer, kunt u gebruik maken van de Roei info widget.

Met de Roei info widget kunt u op een pagina op uw website weersinformatie en een vaarverbod weergeven. Deze widget is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en daardoor uitermate geschikt om weer te geven op een mobiele telefoon. Vanaf uw telefoon of tablet een roeireservering maken of even doorschakelen naar de website van uw vereniging.

 

Maakt u nog geen gebruik van de module (Roei)Reserveren? Kijk dan voor meer informatie op de helppagina over Reserveren. Maakt u nog geen gebruik van de module Websitebeheer? Kijk dan voor meer informatie op de helppagina over Websitebeheer. Of neem contact met ons op via telefoonnummer 073 - 614 14 40 of ksedpleh.[antispam].@e-captain.nl, zodat wij u alles kunnen vertellen over de mogelijkheden.

Gebruik van vaarverbod

U kunt een melding met een Waarschuwing/Vaarverbod laten zien in de Roei info widget. Hoe u een vaarverbod instelt, leest u op de pagina: Vaarverbod.

Weerstation instellen

Hoe u een weerstation instelt, leest u in pagina Weerstation instellen.

Weergave van blokken samenstellen

U kunt zelf kiezen welke blokken met weersomstandigheden u weergeeft in de widget op uw website. Hiervoor gaat u naar > Beheercentrum, > Reserveren, > Algemene instellingen.

Standaard worden onderstaande weersomstandigheden weergegeven (Zichtbaar). Om een weeromstandigheid te verbergen, sleept u de weersomstandigheid naar de kolom niet zichtbaar. Klik vervolgens op de knop Opslaan om de wijziging op te slaan.

U kunt ook de volgorde van de blokken aanpassen. Sleep hiervoor de weeromstandigheid naar de juiste plek in de kolom Zichtbaar. Klik vervolgens op de knop Opslaan.

 

widget-roei-info-5

Invoegen Widget

U bepaalt zelf op welke plek binnen uw website u deze widget plaatst. Om een widget zichtbaar te krijgen op de website moet u deze toevoegen aan een pagina of aan een lay-out. 

  • Sleep de nieuwe widget naar de juiste kolom of rij binnen de pagina of lay-out.
  • Selecteer in het overzicht met alle beschikbare widgets voor de widget Roei info.

 

 widget-roei-info-8

Instellingen Widget Roei info

Na het loslaten van de widget Roei info op de juiste locatie zal het instellingen scherm geopend worden.

 

widget-roei-info-1

 

Logo Het is mogelijk uw verenigingslogo boven aan de Roei info widget te plaatsen.
Link naar roeiplanner U kunt boven de blokken met weersomstandigheden een knop laten zien die linkt naar de pagina met de roeiplanner, zodat uw leden direct een roeireservering kunnen plaatsen.
Toon "naar website" knop U kunt onder de blokken met weersomstandigheden een knop laten zien die linkt naar de beginpagina van uw website in e-Captain.
Achtergrondkleur blokken Hier stelt u de kleur van de achtergrond van de blokken in.
Tekstkleur blokken Hier stelt u de kleur van de tekst in de blokken in.
Toon 2 blokken naast elkaar Ja of Nee
Zichtbaar Ja of diverse andere keuzes om de widget wel of niet te laten zien, bv Indien ingelogd.

Tip: weergave telefoon en tablet

Tip: De Roei info widget is bedoeld voor de mobiele weergave op telefoon of tablet. Om de weergave van de roeiplanner te optimaliseren voor mobiel gebruik (na het klikken op de link Maak reservering), adviseren wij om te linken naar een pagina met een lege layout.

De instelling van de Reserveringswidget Planner, "Start als mobiele planner bij pixel breedte t/m" is bedoeld om bij gebruikers meteen de juiste planner te tonen. De geadviseerde waarde is 768. Dit zijn de opties:

  • -1: Start altijd als mobiele planner, ongeacht afmeting scherm
  • 0: Start altijd als uitgebreide planner, ongeacht afmeting scherm

Waarde: Als de planner de eerste keer wordt getoond wordt gekeken of het scherm zoals het nu gehouden wordt binnen deze grens valt. Zo ja dan wordt mobiele planner getoond, anders de uitgebreide.

In alle gevallen wordt bovenstaande ALLEEN gebruikt om de startpagina te bepalen. Daarna wordt de huidige weergave onthouden en bij een volgend bezoek van de pagina krijgt u die weergave. Dus als u tussentijds via de knop “Mobiel” of “Uitgebreid” van weergave heeft gewisseld dan blijft u die weergave houden. (tenzij u uiteraard tussentijds de browser gesloten heeft)
Belangrijk is dat als een lid zijn tablet of telefoon kantelt de weergave dus nooit wijzigt er wordt dan immers niet meer naar de instelling gekeken omdat de pagina al bezocht is.

Temperatuur
9 °C
Gevoelstemp.
7.1 °C
Zicht
49900 m
Windsnelheid
4.7 m/s
Windrichting
ZZW
Windstoten
6.9 m/s
Zonsopkomst
05:21
Zonsondergang
21:55
Neerslag
0 mm/u
Luchtvochtigheid
87 %
 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Wilt u dat onze supportafdeling met u meekijkt op de PC? Download dan voordat u belt eerst e-Captain Remote Support Support.

 Ondersteuning op afstand

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 21 januari 2019