Widget: Laatste x paginas

Functie

Met de Widget Laatste x pagina’s kan de gebruiker de laatst gemaakte pagina’s laten zien, net zoals de widget Laatste x nieuwsitems. Voordat een pagina verschijnt in het overzicht moet er minimaal een uitgelichte afbeelding of korte omschrijving voor de pagina zijn ingevuld.

Pagina samenvatting

Om een  overzicht van de laatste x pagina’s te tonen op de website van uw organisatie, moet er minimaal een uitgelichte afbeelding of korte omschrijving voor de pagina zijn ingevuld. Dit doet u in de pagina samenvatting.

• Open een pagina die u wilt tonen in het pagina overzicht.
    Klik op de pagina Instellingen knop.

laatstepaginas-001

Onderaan de Pagina instellingen staan de pagina samenvatting instellingen, waarmee u een pagina kunt gereed maken om te tonen in het Laatste x pagina’s overzicht.

laatstepaginas-002

• Selecteer een categorie en publicatiedatum.
  • Het is mogelijk een thumbnail mee te geven aan het pagina overzicht. Kies hiervoor een Uitgelichte afbeelding.
  • Geef een korte omschrijving van de pagina die zichtbaar zal zijn in het laatste x pagina overzicht.
  • Als er een publicatie datum is opgegeven, dan zal dit zichtbaar zijn in het pagina menu.

laatstepaginas-003

De pagina samenvatting is aangemaakt voor de betreffende pagina’s die u wilt tonen op de website van uw organisatie. Hierna kunt u de widget Laatste x pagina’s plaatsen op de website en de instellingen van deze widget aanpassen.

Invoegen Widget

Om een widget zichtbaar te krijgen op de website moet u deze toevoegen aan een pagina of aan een lay-out. Op de widgets pagina kunt u lezen hoe widgets geplaatst worden binnen de pagina of lay-out.

• Sleep de nieuwe widget naar de juiste kolom of rij binnen de pagina of lay-out.
  • Selecteer in het overzicht met alle beschikbare widgets voor de widget Laatste x pagina's.

laatstepaginas-004

Instellingen Widget Laatste x pagina’s

Na het loslaten van de widget Laatste x pagina’s op de juiste locatie zal het instellingen scherm geopend worden.

laatstepaginas-005

laatstepaginas-006 Selecteer welke catergorie zichtbaar is in het pagina overzicht. De categorie wordt bepaald in de pagina samenvatting onder de pagina instellingen.
laatstepaginas-007 Titel van de widget, zichtbaar bovenzijde pagina.
laatstepaginas-008 Hoeveel pagina’s worden weergegeven in de widget
laatstepaginas-009

Selecteer hoe het pagina overzicht wordt weergegeven op de pagina:

• Naast elkaar (Grid)
  • Onder elkaar (Lijst)
  • Onder elkaar (Lijst) – simpele weergave.
laatstepaginas-010 Hoeveel pagina’s per rij (horizontale indeling)
laatstepaginas-011 Thumbnail / afbeelding weergeven in de widget.
laatstepaginas-012 Selecteer een formaat voor de thumbnail / afbeelding. Klein, middel of groot. (alleen zichtbaar bij Lijst weergave)
laatstepaginas-013 Geef een vaste hoogte in pixels op voor de thumbnails in het pagina overzicht (alleen zichtbaar bij Grid weergave)
laatstepaginas-014 Afbeelding effect selecteren. Geen, afgeronde hoeken, kader, ovaal.
laatstepaginas-015 Bepaal de uitlijning van de widget op de pagina.
laatstepaginas-016 Toon de pagina titel in het pagina overzicht.
laatstepaginas-017 Toon de datum in het pagna overzicht.
laatstepaginas-018 Toon de categorie in het pagina overzicht.
laatstepaginas-019 Toon een korte samenvatting van de pagina.
laatstepaginas-020 Bepaal of de lees meer knop zichtbaar moet zijn in het pagina overzicht.
laatstepaginas-021

Optie om de pagina te tonen of af te schermen.

• Nee: pagina is voor niemand zichtbaar.
  • Ja: pagina is zichtbaar voor iedereen
  • Indien ingelogd: pagina alleen zichtbaar indien lid is ingelogd.
  • Indien niet ingelogd: pagina alleen zichtbaar indien men is niet ingelogd.
  • Zichtbaar voor selectie: moet iemand voldoen aan de criteria die bij de selectie worden opgegeven. (Bijvoorbeeld lid van bepaalde groep of moet ingelogd zijn)
  • Niet zichtbaar voor selectie: hier wordt de selectie logica omgedraaid. Dus kun je mensen uitsluiten. (Bijvoorbeeld niet lid van deze groep of niet ingelogd)
  • Zichtbaar voor URL: toon een widget in de lay-out van een bepaalde pagina, zonder dat hiervoor de lay-out aangepast dient te worden.
  • Niet zichtbaar voor URL: De widget met de pagina wordt nu niet getoond.

Voorbeeld

Tekst 004

Tekst 005

Tekst 006

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 26 juni 2017