Inleiding Zelfwerkzaamheid

 

Inhoudsopgave

 1. Algemeen
 2. Randvoorwaarden

Algemeen

Met de module zelfwerkzaamheid kunt u registreren welke personen werkuren hebben gemaakt tbv uw organisatie. Met deze module heeft u de mogelijk om een “borg” in rekening te brengen om er vanuit te kunnen gaan dat leden ook collectief de uren maken die zijn voorgeschreven bij de vereniging. Zijn de uren niet gemaakt dan zijn er verschillende manier om de borg wel of niet terug te betalen.

Ook is het mogelijk om zelfwerkzaamheid te stimuleren door leden zelf in te laten schrijven op werkzaamheden. Leden die dat doen hebben “voorlopig” een vrijstelling tan aanzien van het betalen van de borg. Worden de uren in deze situatie echter niet gemaakt (dat blijkt bij de eindafrekening) dan zullen de uren alsnog bij het lid in rekening worden gebracht.

De bedragen die de leden betalen voor de zelfwerkzaamheid, krijgen zij normaal ook terug als zij daadwerkelijk de uren gemaakt hebben. In de meest gunstige situatie betaald de vereniging ook meeruren uit aan leden die extra veel inzet tonen en de “klussen en werkzaamheden’ uitvoeren die anders aan externe personen worden uitbesteed. Zelfwerkzaamheid kan dus naast incasseren van leden ook uitbetalen aan leden.

Zelfwerkzaamheid bestaat uit een aantal stappen

 1. het aantal uur dat een medewerker moet werken vanuit de vereniging gezien
 2. voor welke taken de uren gebruikt worden (definitie werkzaamheden)
 3. het aantal uur dat vooraf ingeschreven is voor zelfwerkzaamheid door het lid
 4. het aantal uur dat gemaakt (geregistreerd) is voor de medewerker – het lid
 5. Het afrekenen van de uren (factureren of betalen) naar de medewerker – het lid

Randvoorwaarden

Uren moeten decimaal ingevoerd worden. Dus 90 minuten is 1,5 uur.

Alleen relaties die voldoen aan alle van onderstaande eisen kunnen ZELFWERKZAAMHEID gefactureerd/uitbetaald krijgen:

 • Het is een debiteur
 • Niet overleden
 • Relatie is een lid
 • De startdatum op tabblad lidmaatschap is leeg of ligt voor de einddatum ZELFWERKZAAMHEID periode
 • De stopdatum op tabblad lidmaatschap is leeg of ligt na de einddatum ZELFWERKZAAMHEID periode

Gefactureerd wordt er verder alleen indien de voor deze relatie van toepassing zijnde regel een aantal uur > 0 en een gekoppeld artikel met een tarief groter dan 0 (zie hiervoor onderhoud per groep/soort lid/leeftijd)

Er wordt dus in het artikelbestand een regel aangemaakt met het bedrag per uur dat als borg wordt verlangd door de vereniging om er zorg voor te dragen dat iedereen de uren ook daadwerkelijk maakt.

Het betalen van meeruren gebeurt als men aan de algemene eisen voldoet en er aan de betreffende ZELFWERKZAAMHEID regel een meeruren artikel is gekoppeld met een tarief > 0. Daarnaast moet men uiteraard meer uren gewerkt hebben dan de standaard uren.

Zelfwerkzaamheid tabblad in de ledenkaart die zichtbaar is als de module actief is.

zelfwerkzaamheid-19

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2018