Zoekschermen

Introductie zoekschermen

Naast het standaard ledenbeheer scherm is het ook mogelijk zelf zoekschermen te definiëren. Hier kunt u zelf velden toevoegen of verwijderen aan het standaard zoekscherm of een eigen zoekscherm aan maken.

zoekschermen01

• Kies in het hoofdmenu voor Ledenbeheer.
  • Klik rechts naast de uitklaplijst Standaard scherm, op het IconS Zoekscherm icoon om het onderstaande scherm te openen.

Zoekschermen1

IconS Plusje Toevoegen van nieuw zoekscherm
IconS Edit Wijzigen aanbrengen in een zoekscherm
IconS Delete Verwijderen van een (eigen) zoekscherm
IconS Groen Zoekscherm standaard maken
IconS Geel Zoekscherm niet standaard maken

Eigen zoekscherm aanmaken

• Klik op het IconS Plusje icoon om een eigen zoekscherm aan te maken

Zoekschermen2

• Geef een naam voor het zoekscherm in en bepaal op welke velden u wilt zoeken.
  • Sleep deze velden van de linker kolom, beschikbare velden, naar de rechter kolom, gekoppelde velden.
  • Dit doet u door in de linker kolom het juiste veld te selecteren.
  • Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het veld naar de rechterkolom. Laat de muisknop los op de locatie waar u het veld wilt hebben in uw zoekscherm.
  • Klik hierna op de knop Opslaan.

Zoekschermen3

Zoekscherm instellen

Om het zojuist aangemaakte zoekscherm als standaard in te stellen klikt u op het IconS Geel icoon. Hier door zal het icoon veranderen van kleur  IconS Groen en wordt het betreffende scherm standaard geopend als u kiest voor ledenbeheer.

Zoekschermen4

• Mocht u er niet voor kiezen het zo juist aangemaakte zoekscherm als standaard te willen instellen, maar voor incidenteel gebruik, dan is dit mogelijk via de uitklap lijst Standaard scherm.

Zoekschermen5

• Als u klikt op de pijl rechts van de uitklap lijst, zal u het zojuist aangemaakte zoekscherm zien.

Zoekschermen6

Kolombreedte aanpassen

In het scherm "Zoekscherm toevoegen" heeft u de mogelijkheid om de kolombreedte aan te passen.

• Klik op het "hand icoontje" dat u in onderstaande afbeelding ziet.

zoekscherm-kolombreedte-aanpassen-01

• Nu verschijnt het volgende scherm en hier kunt u de breedte aanpassen in pixels.
  • Klik op het zwarte pijltje dat achter het woord breedte staat en maak uw keuze.

zoekscherm-kolombreedte-aanpassen-02

Zoekschermen via de rapportgenerator

U kunt in de rapportgenerator ook aangeven of een rapport beschikbaar moet zijn als zoekscherm. In de rapportgenerator kunt u zelf rapporten maken die u kan gebruiken als zoekschermen.

• Ga in het hoofdmenu naar Ledenbeheer
  • Klik in het submenu op Rapportgenerator
  • Selecteer het rapport dat u wilt gebruiken als zoekscherm
  • Vink het vak Zoekscherm? aan

Zoekschermen7

• Wanneer u in het ledenbeheer scherm het uitklaplijst van de zoekschermen opent, ziet u in het overzicht het zoekscherm dat u bij de rapportgenerator heeft gemaakt. Het scherm toont dezelfde informatie als een normaal rapport alleen kunt u er nu doorheen bladeren en zoeken.

Zoekschermen8

Zoekschermen beveiligen

U kunt ook zoekschermen afschermen voor andere e-Captain gebruikers.

• Ga naar Ledenbeheer
  • Klik op het icoontje Zoekschermen definieëren
  • Klik op het bewerken icoontje van het zoekscherm wat u wilt beveiligen
  • Zet de optie Afgeschermd? op JA en selecteer vervolgens welke gebruikers het zoekscherm mogen gebruiken.

Zoekschermen9

Als u een rapport heeft gedefineerd als zoekscherm kunt u deze afschermen voor andere gebruikers bij de instellingen van het rapport. Door middel van de lijst te beveiligen in de rapportgenerator kan het zoekscherm worden verborgen voor andere e-Captain gebruikers.

• Ga in het hoofdmenu naar Ledenbeheer
  • Klik in het submenu op Rapportgenerator
  • Selecteer het rapport dat u wilt beveiligen
  • Vink het vak Afgeschermd? aan.
  • Klik hierna op de knop Rechten om bepaalde leden rechten te geven voor dit zoekscherm/rapport.

Zoekschermen10

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 15 maart 2019