Een boekjaar afsluiten

 

Afsluiten van een boekjaar

U kunt in e-Captain maximaal 3 boekjaren open hebben staan. Voor u het volgende boekjaar dan kunt aanmaken moet u eerst een boekjaar afsluiten. Vaak zult u na de goedkeuring van de jaarcijfers (bij de ALV of door uw accountant) het boekjaar afsluiten.

Met de jaarafskuiting kunt u geboekte periodes afsluiten en een nieuwe beginbalans creëren voor het nieuwe boekjaar. Het totaal van de winst en verlies rekeningen wordt weggeschreven naar grootboek rekening: 790 - Resultaat boekjaar. Balans rekeningen worden gesaldeerd overgenomen naar het nieuwe jaar.

Voordat u een boekjaar kunt afsluiten moeten alle boekingen van dat zijn zijn verwerkt. Hoe u boekingen verwerkt leest u op de pagina Definitef maken van boekingen.

  • Om een boekjaar af te sluiten gaat u in het Beheercentrum naar Boekhouding en selecteert u de optie Jaarafsluiting.

 

boekhouding55

 

  • Selecteer het gewenste boekjaar en klik op de paarse knop Jaar afsluiten

 

Na het afsluiten krijgt u ook de onderstaande melding te zien.

 

boekhouding56

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2018