Een boekjaar afsluiten

Afsluiten van een boekjaar

U kunt in e-Captain maximaal 3 boekjaren open hebben staan. Voor u het volgende boekjaar dan kunt aanmaken moet u eerst een boekjaar afsluiten. Vaak zult u na de goedkeuring van de jaarcijfers (bij de ALV of door uw accountant) het boekjaar afsluiten.

Met de jaarafskuiting kunt u geboekte periodes afsluiten en een nieuwe beginbalans creëren voor het nieuwe boekjaar. Het totaal van de winst en verlies rekeningen wordt weggeschreven naar grootboek rekening: 790 - Resultaat boekjaar. Balans rekeningen worden gesaldeerd overgenomen naar het nieuwe jaar.

Voordat u een boekjaar kunt afsluiten moeten alle boekingen van dat zijn zijn verwerkt. Hoe u boekingen verwerkt leest u op de pagina Definitef maken van boekingen.

• Om een boekjaar af te sluiten gaat u in het Beheercentrum naar Boekhouding en selecteert u de optie Jaarafsluiting.

boekhouding55

• Selecteer het gewenste boekjaar en klik op de paarse knop Jaar afsluiten

Na het afsluiten krijgt u ook de onderstaande melding te zien.

boekhouding56

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2018