Een boekjaar afsluiten

Afsluiten van een boekjaar

U kunt in e-Captain maximaal 3 boekjaren open hebben staan. Voor u het volgende boekjaar dan kunt aanmaken moet u eerst een boekjaar afsluiten. Vaak zult u na de goedkeuring van de jaarcijfers (bij de ALV of door uw accountant) het boekjaar afsluiten.

Met de jaarafskuiting kunt u geboekte periodes afsluiten en een nieuwe beginbalans creëren voor het nieuwe boekjaar. Het totaal van de winst en verlies rekeningen wordt weggeschreven naar grootboek rekening: 790 - Resultaat boekjaar. Balans rekeningen worden gesaldeerd overgenomen naar het nieuwe jaar.

Voordat u een boekjaar kunt afsluiten moeten alle boekingen van dat zijn zijn verwerkt. Hoe u boekingen verwerkt leest u op de pagina Definitef maken van boekingen.

• Om een boekjaar af te sluiten gaat u in het Beheercentrum naar Boekhouding en selecteert u de optie Jaarafsluiting.

boekhouding55

• Selecteer het gewenste boekjaar en klik op de paarse knop Jaar afsluiten

Na het afsluiten krijgt u ook de onderstaande melding te zien.

boekhouding56

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

logo-e-captain-support

Wilt u dat onze supportafdeling met u meekijkt op de PC? Download dan voordat u belt eerst e-Captain Remote Support Support.

Ondersteuning op afstand

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2018