Kassa aansluiten

Algemeen

Als u via e-Captain een kassa systeem afneemt dan bestaat het kassa systeem uit de volgende onderdelen:

• Een XPOS kassa
  • Een kassalade
  • Een bonprinter
  • Een toetsenbord en muis
  • Optioneel een extra beeldscherm

Het hele kassa systeem wordt door ons al voor geïnstalleerd en getest zodat u het alleen nog maar zelf hoeft aan te sluiten.

Kassa aansluiten

Het XPOS kassa systeem heeft verschillende aansluitingen.

kassa-aansluitingen-01

1. Aansluiting voeding, hier sluit u de voeding op aan.
  2. Netwerk aansluiting, hier sluit u de kassa aan op uw netwerk.
  3. USB aansluitingen, hier sluit u de bonprinter, het toetsenbord en de muis op aan.
  4. DisplayPort aansluiting, hier sluit u een 2e beeldscherm t.b.v. klantinformatie op aan.

kassa-aansluitingen-02Zoals u ziet heeft het kassa systeem 4 USB aansluitingen. Als de kassa door ons is voor geïnstalleerd dan wordt USB poort 1 gebruikt voor de bonprinter.  U dient de bonprinter dan ook op USB poort 1 aan te sluiten.

Het toetsenbord en de muis kunt u op de overige USB poorten aansluiten.

Bonprinter en kassalade aansluiten

Ook de bonprinter heeft verschillende aansluitingen. Let op dat u de bonprinter pas aansluit nadat u de software(drivers) van de bonprinter heeft geïnstalleerd! Als het kassasysteem door ons is voor geïnstalleerd dan is de software(drivers) van de bonprinter reeds door ons geïnstalleerd en dient u de bonprinter op USB poort 1 aan te sluiten.

bonprinter-aansluitingen01

1. USB aansluiting, hiermee sluit u de bonprinter mee aan op de kassa.
  2. Kassalade aansluiting, hiermee sluit u de kassalade aan op de bonprinter. Let op: de kassalade wordt dus niet direct aan de kassa zelf aangesloten maar aan de bonprinter.
  3. Aansluiting voeding, hier sluit u de voeding op aan.

Lees meer over het aansluiten van de bonprinter op deze pagina.

Meer informatie over het installeren van de software(drivers) leest u op deze pagina.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 15 april 2019