Mail templates aanmaken

Inhoudsopgave

1. Mail templates aanmaken

Mail templates aanmaken

In e-Captain gebruiken we styling om de opmaak van documenten te bepalen. Met templates (sjablonen) kunt u de huisstijl van uw vereniging vastleggen voor meermaals gebruik in uitnodigingen, website en mailingen.

Om in de mailing module templates te maken:

• Klik op Mailing en klik op de de map Templates.

mailing-aanmaken-templates

• Onder templates staan naast de meegeleverde e-Captain systeem templates, ook de templates die u zelf heeft aangemaakt. (In de map Activiteiten templates kunt u extra e-mailtemplates aanmaken t.b.v. activiteiten)
  • Als dit de eerste keer is dat u templates opent, zullen er geen eigen templates te zien zijn.

mailing-aanmaken-templates02

IconS Template Maak een concept bericht aan de hand van deze template
IconS Oog Template voorbeeld bekijken
IconS Edit Template bewerken
IconS Delete Template verwijderen
IconS Eigenschappen Eigenschappen van de template bekijken en mogelijkheid de template te verplaatsen
IconS Plusje Nieuwe template maken

Om een nieuwe eigen template te maken:

• Klikt u op het nieuwe template icoon en het onderstaande scherm zal openen.
  • Hierin geeft u een naam op voor de template en kan u de template opmaken met behulp van de teksteditor van e-Captain. Uitleg over de functies van de teksteditor vind u hier.

Mailing Mail templates aanmaken 3

In de editor kunt u ook gebruik maken van de zojuist aangemaakte stylesheets. Hiervoor klikt u op het uitklapscherm met de stylesheets.

Mailing Mail templates aanmaken 4

Hieronder ziet u een voorbeeld van een aangemaakte template met afbeeldingen en variabelen in het bericht. Variabelen zijn te vinden in het rechter uitklapscherm. Hier staan de meest voorkomende velden van de ledenkaart. Verderop in deze handleiding komen we nog terug op de mogelijkheden van variabelen.

• Mocht uw template klaar zijn, klik dan op Opslaan.

Mailing Mail templates aanmaken 5

• Nadat u de template heeft opgeslagen zal de volgende melding verschijnen.

Mailing Mail templates aanmaken 6

• Via Terug gaat u weer naar het mailing berichten scherm.

Mailing Mail templates aanmaken 7

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 23 juli 2021