2 staps authenticatie herstellen

2-staps authenticatie herstellen

Als u een nieuwe telefoon heeft en u wilt inloggen met 2-staps authenticatie dan moet u eerst de e-Captain security app weer installeren (of een andere authenticator app zoals Google Authenticator).

Als u de app heeft geïnstalleerd moet u opnieuw uw e-Captain account koppelen in de e-Captain security app. Hiervoor heeft u de uit 16-tekens bestaande herstelcode nodig.

e-Captain account koppelen in Security app

U kunt nu uw e-Captain account koppelen in de e-Captain Security app.

• Open de e-Captain Security app op uw telefoon en klik op de captain-beveiliging-09b om een nieuw account toe te voegen in de app.

captain-beveiliging-09

• Kies voor de optie Handmatige invoer.

captain-beveiliging-10

• Voer de herstelcode van 16 tekens in en klik dan op Koppel account

2-staps-authenticatie-herstellen-01

• Na het invoeren van de code toont de app u een 8 cijferige code. Deze vult u in, in uw browser.

captain-beveiliging-11

• Vul in uw browser scherm bij stap 4 de 8 cijferige code in om in te kunnen loggen in e-Captain. Let op: de 8 cijferige code is slechts 60 seconden geldig. Daarna moet u een nieuwe 8 cijferige code invullen.Het paarse balkje geeft aan hoeveel tijd u nog heeft om de code in te vullen.

captain-beveiliging-13

• Klik op Voltooien om verder te gaan,

captain-beveiliging-14

• Uw account is nu beveiligd met 2-staps authenticatie. Klik op Voltooien om door te gaan naar e-Captain. Mogelijk moet u eerst ook nog akkoord gaan met de AVG geheimhoudingsverklaring

Inloggen met 2-staps authenticatie

Als 2-staps authenticatie is geactiveerd krijgt u de volgende keer dat u wilt inloggen een pushbericht op uw telefoon met de code om in te loggen. U kunt dan optioneel ook op de groene JA knop klikken om in te loggen in e-Captain. U hoeft dan de code niet over te nemen.

• Als u inlogt in e-Captain moet u de code overnemen uit de e-Captain Security app.

captain-beveiliging-16

• Op uw telefoon of tablet krijgt u een pushbericht met de code.

captain-beveiliging-15

• Vul de code in of klik op JA om door te gaan. Indien u te lang wacht dient u alsnog de code handmatig in te vullen.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 17 april 2020