Planning beheer

Na het aanmaken van de categorieën, maakt u de diverse planningen aan. De gemaakte planningen, de verenigingsobjecten of verhuurobjecten worden in de visuele planner getoond.

Voorbeelden van verenigingsobjecten zijn:

Hoofdcategorie Planning / verenigingsobjecten
Ligplaatsen haven Steiger A, Steiger B, Steiger C
Ligplaatsen Wal Winterstalling Binnen, Winterstalling buiten
Fietsen Sportfiets heren, Sportfiets dames, Tandem, Elektrische fiets
Parkeerplaatsen Auto parkeerplaats, minder valide parkeerplaats, motor parkeerplaats

• Klik in het hoofdmenu op Beheercentrum.
  • Ga naar het item Verhuurobjecten.
  • Kies hier voor Planning beheer.

verhuurobjecten-planning-beheer-1

• Geef in het onderstaande scherm een naam op voor de planning.
  • Selecteer de juiste Categorie.
  • Mocht er aan het verhuurobject een prijs gekoppeld zijn, kan het gemakkelijk zijn om eveneens het Grootboekrekening nummer of Kostenplaats in te geven.

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-01

• Klik op de knop Toevoegen om de planning aan te maken.

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-02

• Na het aanmaken van de planning, worden de individuele verenigingsobjecten toegevoegd. Klik hiervoor op het IconS Plusje icoon.
  • Er zal een popup verschijnen met een korte uitleg over het aanmaken van de objecten.

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-03

Enkel object aanmaken

• Het is mogelijk om een Enkel object aan te maken. Bij het veld Objectnummer geeft u tekst in en daarna klikt u op de knop Aanmaken.

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-02a

Serie objecten aanmaken

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-09

• Klik op de knop Volgende om naar het onderstaande scherm te gaan.
  • In dit scherm wordt een samenvatting gegeven van "aan te maken verenigingsobjecten".

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-09a

• Klik op de knop Voltooien om de verenigingsobjecten daadwerkelijk aan te maken.

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-09b

Nu is in de hoofdcategorie Ligplaatsen haven de planning gemaakt voor Steiger A. Steiger A heeft verschillende ligplaatsen, in dit voorbeeld zijn dat 10 ligplaatsen: STA001 tot en met STA010.

Mochten de afmetingen en prijs voor deze ligplaatsen afwijken van wat u bij de Hoofd-categorie heeft opgegeven, dan is het mogelijk om in de velden per object een afwijkende waarde op te geven. Met de knop Opslaan worden deze waarden doorgevoerd.

• Klik op de knop Visuele planner. Nu wordt de planner geopend waar u de zojuist aangemaakte objecten in een duidelijk overzicht te zien krijgt.

verhuurobjecten-planning-beheer-7

Collectief wijzigen

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-07

• Aan de linkerkant van de tabel ziet u een icoon met 2 vinkjes. Als u hier op klikt dan kunt u alle objecten in een keer selecteren.
  • Wilt u een wijziging doorvoeren voor alle objecten dan klikt u op de knop Collectief wijzigen
  • Nu verschijnt onderstaand scherm. In dit scherm kunt u aangeven welke instelling u wilt wijzigen. Kies de juiste instelling en klik daarna op de knop Opslaan

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-08

• In dit voorbeeld verschijnt er nu een rode melding Let op! 16 geselecteerde objecten worden gewijzigd.
  • Klik op de knop Opslaan als u zeker weet dat u de wijzigingen wilt doorvoeren.

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-08a

Planobject bewerken

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-planobject-bewerken

• Als u op het potlood IconS Edit icoontje klikt kunt u het planobject bewerken.
  • In het onderstaande voorbeeld ziet u 2 tabbladen: Algemeen en Prijzen

tabblad-algemeen-01

Tabblad Algemeen

tabblad-algemeen-01

• Type: planobject type definiëren
  • Nummer: geef het planobject een naam/nummer. Dit is een verplicht veld.
  • Omschrijving: extra informatie over het planobject

Prijsberekening:

• Prijs per dag/week/etc
  • Prijs per m1 per periode
  • Prijs per m2 per periode
  • Prijs per m3 per periode.

Als u kiest voor Prijs per m1 per periode dan wordt er een nieuw veld "Berekenmethode" aan het tabblad toegevoegd.

tabblad-algemeen-02

Berekenmethode: Gebruik afmetingen planobject , gebruik afmetingen relatieobject.

Afronding bij getallen. Of als u kiest voor meters (m1), (m2), (m3) :

• Standaard 2 decimalen
  • Hele getallen, standaard afronding
  • Hele getallen, altijd naar beneden
  • Hele getallen, altijd naar boven
  • Halve getallen, standaard afronding
  • Halve getallen, altijd naar beneden
  • Halve getallen, altijd naar boven

Vaste prijs: indien ingevuld wordt deze prijs berekend

Vaste prijs van object:

• Altijd gebruiken, indien ingevuld
  • Gebruik bij seizoen, indien ingevuld
  • Gebruik bij zomerseizoen, indien ingevuld
  • Gebruik bij winterseizoen, indien ingevuld

BTW:

• Standaard
  • Nul
  • Hoog
  • Hoog 21%
  • Laag
  • Gebruik bij Haven/passanten: Ja, Nee. Als u kiest voor Nee dan is het object uit de planning.
  • Elektra afrekenen: Ja, Nee
  • Water afrekenen: Ja, Nee
  • Gas afrekenen: Ja, Nee
  • Lengte: aantal in meters
  • Breedte: aantal in meters
  • Max. lengte: aantal in meters
  • Max. breedte: aantal in meters
  • Afbeelding: koppel een afbeelding aan het planobject door op de paarse knop Zoek te klikken.

Tabblad Prijzen

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-planobject-bewerken-03

• Op dit tabblad worden alle prijzen weergegeven en deze zijn afkomstig uit de categorie die u aan het planobject heeft toegekend. In het voorbeeld kunt u de prijzen niet wijzigen omdat ze de invoervelden een grijze kleur hebben.

Met de paarse knop Maak afwijkend kunt er voor zorgen dat alles afwijkt van de instellingen die u kunt definiëren in de categorie. Zowel bij het tabblad prijzen en tabblad algemeen kunnen de gegevens aangepast worden.

• Wilt u van de prijs afwijken dan kunt u op de paarse knop Maak afwijkend klikken. Er verschijnt dan onderstaande melding "Wilt u dit object laten afwijken van het objecttype Ligplaats water?" in beeld.

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-planobject-bewerken-04

• Klik nu op OK
  • U ziet nu in de afbeelding dat de invoervelden wit zijn. Dit betekent dat u nu de prijzen handmatig kunt gaan wijzigen.

2018-verhuurobjecten-planning-beheer-planobject-bewerken-04a

De prijzen kunnen afwijken

• per seizoen
  • zomerseizoen
  • winterseizoen

Prijs per

• dag
  • week
  • maand
  • kwartaal
  • half jaar
  • uur

Minimum prijzen:

• per dag
  • per seizoen
  • per zomers
  • per winters
  • minimum prijs

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 5 november 2018