Instellingen in het Beheercentrum

Algemeen

Voor u start met de module Vraag & Aanbod moet u in het Beheercentrum een aantal zaken instellen. Deze bestaan uit:

• Algemene instellingen
  • Beheer categorieën
  • Beheer vrije velden

Daarnaast kunt u in het Beheercentrum ook het advertentie beheer doen.

Algemene instellingen

Voor de algemene instellingen gaat u in het Beheercentrum naar Vraag & Aanbod en vervolgens klikt u op Algemene instellingen.

vraag-en-aanbod-beheercentrum01

• Stel het aantal dagen (van 1 tot 21 dagen) in voor het versturen van een herinneringsmail naar de adverteerder dat de advertentie bijna verloopt.
  • Klik op de paarse "zoek" knop om de gewenste e-mail template te selecteren. Een uitleg over het maken van een e-mail template vind u op deze pagina.
  • Bij Advertentieduur stelt u in hoe lang advertenties actief blijven (van 1 tot 6 weken)
  • Klik op de paarse knop "opslaan" om de instellingen op te slaan.

Categorieën aanmaken en beheren

Voor het aanmaken en beheren van categorieën gaat u in het Beheercentrum naar Vraag & Aanbod en vervolgens klikt u op Beheer categorieën.

vraag-en-aanbod-beheercentrum02

• Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe categorie aan te maken. Er moet minimaal één categorie zijn aangemaakt.

vraag-en-aanbod-beheercentrum03

Naam categorie Geef de naam op van de categorie
Plaatsen onder hoofdcategorie Optioneel kunt u een categorie onder een andere categorie plaatsen om een subcategorie aan te maken
Aantal afbeeldingen.. Selecteer het maximum aantal afbeeldingen dat bij een advertentie mag worden geplaatst.
Advertenties mogen worden getoond aan Selecteer aan wie de advertenties mogen worden getoond.
Personen uit deze groepen ... advertenties te plaatsen Selecteer hier wie er advertenties mogen plaatsen
Aantal weken dat advertenties actief blijven Selecteer hier het aantal weken dat een advertentie actief (zichtbaar) is
Vrije velden koppelen Koppel hier eventueel extra velden aan een categorie om extra kenmerken toe te voegen aan een advertentie
Kosten advertentie Geef hier aan of er kosten verbonden zijn aan het plaatsen van een advertentie
Artikelen koppelen (Leden/Niet leden) Koppel hier het artikel wat u in Artikelbeheer heeft aangemaakt als er kosten zijn verbonden aan een advertentie.

Vrije velden aanmaken en beheren

Met behulp van vrije velden kunt u aan een advertentie categorie extra kenmerken mee geven. Denk bijvoorbeeld aan kleur, afmetingen, staat etc..

Voor het aanmaken van vrije velden gaat u in het Beheercentrum naar Vraag & Aanbod en vervolgens klikt u op Beheer vrije velden.

• Selecteer in het bovenste deel de optie Nieuw om een nieuwe groep met vrije velden aan te maken.
  • Vul bij Naam de naam van de groep vrije velden in en klik op opslaan

vraag-en-aanbod-beheercentrum04

• Vervolgens kunt in het onderste deel vrije velden toevoegen. U heeft hierbij de keuze uit verschillende soorten velden.

Meer over het werken met vrije velden vind u op deze pagina.

Advertenties beheren

Aangemaakte advertenties kunt u beheren via het Beheercentrum. In het Beheercentrum gaat u naar Vraag & Aanbod en selecteert u de optie Beheer Advertenties. U ziet dan een overzicht van alle advertenties.

vraag-en-aanbod-beheercentrum05

• Klik rechts op het bewerken icoontje IconS Editom een advertentie te bewerken. Klik op het rode kruisje IconS Deleteom een advertentie te verwijderen.
  • Als u op bewerken heeft geklikt kunt u als beheerder de advertentie aanpassen. De prijs kunt u niet aanpassen. Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld ongepaste woorden in de tekst staan.

vraag-en-aanbod-beheercentrum06

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 24 juni 2021