Mijn Captain Aanmelden nieuwe leden

Om de ledenadministratie een hoop werk uit handen te nemen heeft e-Captain de mogelijkheid waarbij nieuwe leden zichzelf kunnen inschrijven via de webpagina van uw vereniging. De ledenadministratie krijgt een externe mutatie in het ledenbeheer scherm, waar vanuit deze mutatie geaccepteerd of geweigerd kan worden. Bij acceptatie van de mutatie, zal er automatisch een ledenkaart aangemaakt worden en gevuld worden met de velden uit het aanmeld formulier.

Mcaanmeldennieuweleden 001

Om deze functionaliteit in gebruik te nemen moet een link geplaatst worden op de webpagina van de vereniging en moet helder zijn welke informatie de vereniging wilt vergaren van het nieuw lid.

Aanmeldformulier Mijn Captain

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden om lid te worden door middel van een formulier. Dit formulier moet geplaatst worden op de website zodat leden dit formulier kunnen invullen. Het plaatsen van het formulier kan op verschillende manieren. Als de website in het nieuwe CMS van e-Captain is gemaakt, dan kunt u een formulier widget plaatsen op uw lay-out of pagina. Er is eveneens een systeem pagina met de bijbehorende widget aanwezig om leden te laten inschrijven. Is de pagina gemaakt in een ander pakket dan e-Captain, dan kan de beheerder van de website een link toevoegen op de eigen website.

Aanmeldformulier via de widget

De Formulieren widget is te plaatsen op de website van uw organisatie. Hoe u de Formulieren widget binnen een lay-out of pagina plaatst, leest u op de pagina widget Formulier.

Mcaanmeldennieuweleden 002

Systeempagina Mijn Captain Aanmelden

De systeempagina Mijn Captain Aanmelden is al voorzien van de formulieren widget, deze pagina hoeft u alleen nog te koppelen aan uw eigen menu.

• Klik in het hoofdmenu op Websitebeheer.
  • Kies in het submenu voor het onderdeel Menu’s
  • Selecteer het juiste menu waaraan de link moet worden toegevoegd.
  • Klik op het IconM hamburger icoon om het menu items overzicht te zien.

Mcaanmeldennieuweleden 003

• Klik op het IconS Plusje icoon om een nieuw item toe te voegen.

Mcaanmeldennieuweleden 004

• Geef een Naam van het menu item in.
  • Klik op de knop Zoek om een link toe te voegen.

Mcaanmeldennieuweleden 005

• Selecteer als type Pagina.
  • Kies de map Mijn Captain.
  • Selecteer het item Aanmelden om de systeempagina te koppelen aan het menu item.

Mcaanmeldennieuweleden 006

Link op eigen website

Is de website gemaakt in een ander pakket dan e-Captain, dan kan de beheerder van de website de volgende link toevoegen op de eigen website:

http://naam-site.e-captain.nl/aanmelden

Waarbij de Naam, de naam van het e-Captain account is van de vereniging, zie voorbeeld hieronder:

Mcaanmeldennieuweleden 007

Definiƫren van de velden

Na het plaatsen van de link op de website van de vereniging, moet worden aangegeven welke velden beschikbaar moeten zijn in het formulier, voor het aanmelden van een nieuw lid.

• Kies in het hoofdmenu voor Websitebeheer.
  • Klik in het submenu op het item Formulieren.
  • Open de map Ledenbeheer koppeling en klik op de map Formulieren voor personen.

Mcaanmeldennieuweleden 008

• Open het formulier Aanmeldformulier (mijn captain).

Mcaanmeldennieuweleden 009

Het bovenstaande formulier wordt geopend als de systeempagina Aanmelden wordt geplaatst op de website. Als uw organisatie al gebruikt maakt van Mijn Captain worden de velden automatisch overgenomen in het nieuwe aanmeldformulier. Als uw organisatie nieuw is met Mijn Captain, dan wordt het basis aanmeldformulier getoond. De velden van het formulier werden voorheen gedefinieerd in het beheercentrum, in Websitebeheer worden alle wijzigingen direct in het formulier gemaakt.

IconS Plusje Toevoegen velden aan het aanmeldformulier.
IconS Delete Verwijderen velden uit het aanmeldformulier.
IconS add Verplicht maken van een veld op het aanmeldformulier.
IconS Verplaatsform Veld verplaatsen op het aanmeldformulier

Toevoegen velden

• Klik op het IconS Plusje icoon om een nieuw veld toe te voegen aan het aanmeldformulier.
  • Selecteer uit de lijst een nieuw veld dat u wilt invoegen. En klik op de knop Verder.

Mcaanmeldennieuweleden 010

• Wijzig eventueel de naam van het veld en klik op de knop Opslaan.

Mcaanmeldennieuweleden 011

• Het veld is toegevoegd aan het aanmeldformulier.
  • Met behulp van het IconS Verplaatsform icoon kunt u het veld plaatsen op de juiste locatie binnen het aanmeldformulier.

Mc2 006c

Formulier op website

Nadat de velden zijn gedefinieerd voor het aanmelden van een nieuw lid en het formulier op de website is geplaatst, kan een nieuw lid zich aanmelden.

Mcaanmeldennieuweleden 012

• Nadat minimaal de verplichten velden zijn ingevuld, klikt het nieuwe lid op de knop Verzenden.
  • Het nieuwe lid krijgt een melding dat de aanmelding is voltooid en er een e-mail is verstuurd met verdere instructies.

Mcaanmeldennieuweleden 013

• In de e-mail wordt bevestigd dat het lid is ingeschreven bij de vereniging
  • het nieuwe lid moet het lidmaatschap nog bevestigen door op de link te klikken.
  • Mocht dit zo zijn ingesteld, dan krijgt het lid ook alvast de inloggegevens voor MIjn Captain. Deze instelling is te wijzigen.

Mcaanmeldennieuweleden 014

Nadat geklikt is op de link om het lidmaatschap te bevestigen, komt het nieuwe lid op de website en krijgt een bevestiging dat het account succesvol is geactiveerd.

Mcaanmeldennieuweleden 015

Externe mutatie ledenbeheer

De vereniging krijgt kan na het aanmelden van het nieuwe lid, ook een e-mail bericht ontvangen dat er een externe mutatie klaarstaat. In ieder geval zal er een melding te zien zijn in het ledenoverzicht.

• Ga in het hoofdmenu naar Ledenbeheer
  • In de bovenbalk staat in het rood aangegeven dat er een externe mutatie klaarstaat.

Mcaanmeldennieuweleden 016

• Klik op de regel Er is 1 externe mutatie en het onderstaande scherm zal geopend worden.

Mcaanmeldennieuweleden 017

• In dit scherm is het mogelijk om de mutatie van een nieuw lid te Accepteren of te Weigeren.
  • Ook is het mogelijk om de ledenkaart van een bestaand lid dat al in het systeem staat, samen te voegen met de gegevens die het lid heeft opgegeven.
  • Klik hiervoor op een van de matches die in de rechterzijde van de bovenstaande kolom staan en klik op de knop Samenvoegen.
  • Via een pop-up wordt gevraagd of de aangevinkte wijzigingen geaccepteerd mogen worden. Klik op OK om de handeling te bevestigen.

Mcaanmeldennieuweleden 018

• e-Captain zal nog een melding geven dat de mutaties zijn geaccepteerd en de inloggegevens zijn verstuurd.

Mcaanmeldennieuweleden 019

• Inloggegevens per e-mail voor het aangemelde en geverifieerde lid.

Mcaanmeldennieuweleden 020

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2018