Nieuwsberichten

Algemeen

Een apart onderdeel binnen Websitebeheer zijn de Nieuwsberichten. Met nieuwsberichten kunt u uw website actueel houden en op uw website laten zien wat er allemaal speelt binnen uw organisatie.

Nieuwsberichten maakt u aan in het onderdeel Nieuwsberichten. Door middel van de systeempagina Nieuwsoverzicht en de widget Laatste X nieuwsberichten kunt u de nieuwsberichten op uw website plaatsen.

Nieuws categorie├źn aanmaken

Om verschillende categorieën aan te maken voor de nieuwsberichten doet u het volgende:

• Kies in het hoofdmenu het Beheercentrum.
  • Klik op het onderdeel Websitebeheer.
  • Kies de instelling Beheer nieuwscategorieën.

Laatstenieuwsitems 009

laatstenieuwsitems-035 Toevoegen van een nieuwsberichten categorie
laatstenieuwsitems-036 Bewerken van een nieuwsbericht categorie
laatstenieuwsitems-037 Verwijderen van een nieuwsbericht categorie

• Klik op het IconS Plusje icoon om een nieuwe categorie voor de nieuwsberichten aan te maken.

websitebeheer-nieuwsberichten-categorien-01

• Geef een naam, kleur en omschrijving op voor de nieuwe categorie.
  • De kleur wordt links of rechts van de afbeelding weergegeven in de widget als de widget instelling Toon categoriekleur en Toon afbeelding aan staan.
  • U kunt een nieuwscategorie ook besloten maken om bepaalde type nieuwsberichten alleen voor ingelogde leden zichtbaar te maken
  • Klik daarna op de knop Opslaan om terug te keren tot het categorieën overzicht.

Nieuwsberichten aanmaken

Nieuwsberichten worden aangemaakt via het item Nieuwsberichten.

• Klik in het hoofdmenu op Websitebeheer.
  • Kies in het submenu het item Nieuwsberichten.

Laatstenieuwsitems 001

• Met de navigatie aan de bovenzijde van deze tabel, kunt u sorteren op jaar, maand en categorie.

laatstenieuwsitems-002 MS Excel overzicht van de nieuwsberichten
laatstenieuwsitems-003 Toevoegen van een nieuwsbericht
laatstenieuwsitems-004 Preview scherm van de afbeelding
laatstenieuwsitems-036 Wijzigingen aanbrengen in een nieuwsbericht
laatstenieuwsitems-006 Verwijderen van een nieuwsbericht

• Klik op het IconS Plusje icoon om een nieuw nieuwsberichten aanmaken.

Laatstenieuwsitems 003

• Geef een Naam en Categorie op voor dit nieuwsbericht.
  • De URL zal automatisch worden aangemaakt, maar deze is te wijzigen.
  • Afbeelding*: Let op! deze is alleen zichtbaar bij het nieuwsoverzicht. Wilt u de foto ook in uw bericht tonen dan kunt u hem daar opnieuw plaatsen en meteen goed uitlijnen.

cms-069b Toevoegen van een thumbnail.
cms-084h Naam van de auteur (optioneel)
cms-084i E-mailadres van de auteur (optioneel)
cms-084j Bronvermelding bij het nieuwsbericht (optioneel)
cms-084k Bronvermelding website bij het nieuwsbericht (optioneel)
cms-084e Startdatum publicatie van het nieuwsbericht
cms-084f Einddatum publicatie van het nieuwsbericht (optioneel)

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 16 april 2019