Contributie jaar berekenen

 

Inhoudsopgave

  1. Introductie

Introductie

Het is in e-Captain mogelijk om automatisch contributies te berekenen voor de leden. Dit is een vrij geavanceerd onderdeel. Er is een schema volgens welke de automatische contributie berekening plaats vind. Het schema dat wordt gehanteerd kunt u vinden in het onderdeel onderhoud / instellen contributie en groepen in het Beheercentrum. Op basis van uw definities die u daar heeft gemaakt kunnen automatisch de berekeningen en factuuregels  gedaan en gekoppeld worden. Dit bespaart veel werk. Voor het aanmaken van de regels gaat u naar het genoemde hoofdstuk.

Voordat u de contributie kan instellen moet u zich de volgende vraag stellen, hoe wil ik dit inrichten? Binnen e-Captain zijn er verschillende methodes om de contributie te berekenen. In het onderstaande schema worden de verschillende methodes verduidelijkt.

 

contributie-instellen-001

 

De verschillende methodes waarmee contributie wordt berekend:

  • Indien u Handmatig de contributie wilt bepalen kunt u bij ledenkaart, tabblad lidmaatschap het veld handmatige contributie invullen. Anders wordt de contributie automatisch berekend.
  • Indien handmatige contributie leeg is, wordt gekeken naar de contributie die hoort bij dit Soort lid
  • Indien contributie bij Soort lid leeg is wordt gekeken naar contributie die hoort bij de leeftijdsklasse
  • Hiernaast kunt u per Groep contributie toewijzen. Iemand kan lid zijn van meerdere groepen en per groep een bedrag moeten betalen.
  • Daarnaast kunt u contributie bepalen op basis van de startdatum van een lid, door middel van de percentage tabel

 

Voor al deze instellingen gaat u naar het Beheercentrum van e-Captain en selecteert u de optie Contributie.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 12 maart 2019