Stappenplan inrichten Boekhouding

Introductie

Voor u in e-Captain met de boekhouding kunt gaan werken dient u diverse instellingen te maken waaronder bijvoorbeeld instellingen voor de BTW, het grootboekschema, de (hoofd)verdichtingen en eventuele kostenplaatsen. Met onderstaand stappenplan leiden we u door dit proces.

Als u de boekhouding in e-Captain nog niet gebruikt en u klikt in het hoofdmenu op de optie Boekhouding dan ziet u onderstaande melding.

boekhouding01

Voor de boekhouding in e-Captain kunt u, uw eigen grootboekschema met bijbehorende (hoofd)verdichtingen importeren OF u kunt gebruik maken van het standaard grootboekschema van e-Captain.

De diverse instellingen voor de Boekhouding vind u terug in het Beheercentrum.

Stap 1: aanmaken grootboekschema

Indien u, uw eigen grootboekschema wilt gebruiken dan kunt u onze importfunctie gebruiken om de (hoofd)verdichtingen en het grootboekschema te importeren. Hoe u, uw eigen schema kunt importeren leest u op de pagina Importeren grootboekschema.

Als u het standaard grootboekschema van e-Captain wilt gebruiken dan klikt u op de paarse knop Maak standaard schema.

• Ga in het Hoofmenu naar Boekhouding.
  • Klik op de knop Maak standaard schema.

boekhouding01

e-Captain maakt nu het standaard grootboekschema voor u aan. Daarna komt u automatisch terecht in stap 2.

Stap 2: aanmaken nieuw boekjaar

U moet nu een nieuw boekjaar aanmaken.

• Klik op de link Nieuw boekjaar aanmaken.

boekhouding02

• Selecteer het juiste Boekjaar
  • Selecteer de Soort periode (per maand of per kwartaal)
  • Geef aan of dit het Standaard boekjaar moet zijn (ja of nee)
  • Selecteer de Startmaand van het boekjaar
  • Klik op de knop Aanmaken

boekhouding03

e-Captain maakt nu het boekjaar aan.

boekhouding04

• Klik op Verder om door te gaan.

Stap 3: activeren boekhouding

Nadat het grootboekschema en het boekjaar zijn aangemaakt moet de voorlopige beginbalans worden aangemaakt en de boekhouding worden geactiveerd.

boekhouding05

• Klik op de knop Naar activeren

boekhouding06

• Klik op Activeren om de Boekhouding te activeren.

boekhouding07

De boekhouding is nu operationeel en u kunt nu boekingen maken in uw boekhouding in e-Captain. e-Captain heeft voor de voorlopige begin balans alles op 0 staan. U kunt zelf uw begin balans invoeren in e-Captain.

Stap 4: invoeren begin balans

Als u net start met de boekhouding in e-Captain kunt u op basis van uw oude boekhouding de begin balans invoeren in e-Captain.

De begin balans voert u in, in het Memoriaal dagboek in de speciale Periode 0. U heeft hiervoor dus wel de cijfers nodig uit uw oude boekhouding.

Een uitgebreidere uitleg vind u op de pagina Invoeren begin balans.

Stap 5: overige instellingen

Hoewel u nu al kunt boeken in de boekhouding in e-Captain zijn er nog verschillende zaken die u kunt instellen.

Deze instellingen maakt u bij de optie Boekhouding in het Beheercentrum.

Lees hiervoor de onderstaande helppagina's door.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 16 augustus 2018