Stappenplan inrichten Boekhouding

Introductie

Voor u in e-Captain met de boekhouding kunt gaan werken dient u diverse instellingen te maken waaronder bijvoorbeeld instellingen voor de BTW, het grootboekschema, de (hoofd)verdichtingen en eventuele kostenplaatsen. Met onderstaand stappenplan leiden we u door dit proces.

Als u de boekhouding in e-Captain nog niet gebruikt en u klikt in het hoofdmenu op de optie Boekhouding dan ziet u onderstaande melding.

boekhouding01

Voor de boekhouding in e-Captain kunt u, uw eigen grootboekschema met bijbehorende (hoofd)verdichtingen importeren OF u kunt gebruik maken van het standaard grootboekschema van e-Captain.

De diverse instellingen voor de Boekhouding vind u terug in het Beheercentrum.

Stap 1: aanmaken grootboekschema

Indien u, uw eigen grootboekschema wilt gebruiken dan kunt u onze importfunctie gebruiken om de (hoofd)verdichtingen en het grootboekschema te importeren. Hoe u, uw eigen schema kunt importeren leest u op de pagina Importeren grootboekschema.

Als u het standaard grootboekschema van e-Captain wilt gebruiken dan klikt u op de paarse knop Maak standaard schema.

• Ga in het Hoofmenu naar Boekhouding.
  • Klik op de knop Maak standaard schema.

boekhouding01

e-Captain maakt nu het standaard grootboekschema voor u aan. Daarna komt u automatisch terecht in stap 2.

Stap 2: aanmaken nieuw boekjaar

U moet nu een nieuw boekjaar aanmaken.

• Klik op de link Nieuw boekjaar aanmaken.

boekhouding02

• Selecteer het juiste Boekjaar
  • Selecteer de Soort periode (per maand of per kwartaal)
  • Geef aan of dit het Standaard boekjaar moet zijn (ja of nee)
  • Selecteer de Startmaand van het boekjaar
  • Klik op de knop Aanmaken

boekhouding03

e-Captain maakt nu het boekjaar aan.

boekhouding04

• Klik op Verder om door te gaan.

Stap 3: activeren boekhouding

Nadat het grootboekschema en het boekjaar zijn aangemaakt moet de voorlopige beginbalans worden aangemaakt en de boekhouding worden geactiveerd.

boekhouding05

• Klik op de knop Naar activeren

boekhouding06

• Klik op Activeren om de Boekhouding te activeren.

boekhouding07

De boekhouding is nu operationeel en u kunt nu boekingen maken in uw boekhouding in e-Captain. e-Captain heeft voor de voorlopige begin balans alles op 0 staan. U kunt zelf uw begin balans invoeren in e-Captain.

Stap 4: invoeren begin balans

Als u net start met de boekhouding in e-Captain kunt u op basis van uw oude boekhouding de begin balans invoeren in e-Captain.

De begin balans voert u in, in het Memoriaal dagboek in de speciale Periode 0. U heeft hiervoor dus wel de cijfers nodig uit uw oude boekhouding.

Een uitgebreidere uitleg vind u op de pagina Invoeren begin balans.

Stap 5: overige instellingen

Hoewel u nu al kunt boeken in de boekhouding in e-Captain zijn er nog verschillende zaken die u kunt instellen.

Deze instellingen maakt u bij de optie Boekhouding in het Beheercentrum.

Lees hiervoor de onderstaande helppagina's door.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 16 augustus 2018