Kassa knoppen aanmaken

Artikelknop maken in de kassa

U gaat nu de kassa knoppen aanmaken. Aangezien het afrekendeel al ingericht is gaan we eerst een aantal artikelknoppen maken. U heeft al de artikelen aangemaakt die u wilt afrekenen via de kassa. Zie hiervoor het hoofdstuk Aanmaken artikelen.

In de kassa gaat u nu het artikel koppelen aan een artikelknop om deze af te kunnen rekenen.

• Om kassa knoppen aan te maken gaat u in het Beheercentrum naar Kassa
    en selecteert u de optie Basis indeling.

Het bewerk scherm opent in een nieuw venster of tabblad van uw browser!

kassa-module-instellen-05

• Links onderin klikt u op de gele plus IconS Plusje om knoppen aan te maken.
  • Nu kunt u met de zoek knop een artikel koppelen aan deze knop.

kassa-knoppen-01

Soort knop

Selecteer de soort knop die u wilt toevoegen
Artikel koppel het artikel wat u in Artikelbeheer heeft aangemaakt.
Omschrijving Tekst die op kassaknop komt te staan
Alleen te gebruiken door Indien leeg dan kan iedereen de betaalwijze gebruiken, anders selecteert u de gewenste gebruikers
Extra omschrijving vragen De kassa toont een tekst popup waarin u bijvoorbeeld een transactienr kunt invoeren
Gebruik aantal als artikel prijs Deze instelling dient u alleen aan te vinken in de situatie dat u een variabele prijs gebruikt. Bijvoorbeeld voor “telefoonkosten”. U zet de prijs op 1 euro en door het bedrag als aantal in te voeren krijgt u het gewenste bedrag. Met deze instelling wordt het totaalbedrag als prijs opgenomen en het verkochte aantal op 1 gezet. Dat is duidelijker op de bon dan bijvoorbeeld 5.20 X 1.
Prijs vragen Hiermee kunt u een variabele artikelprijs gebruiken. In Artikelbeheer voert u het artikel in zonder prijs. Als u het artikel op de kassa aanslaat kunt u in een pop-up venster de op dat moment geldende prijs invoeren
Afbeelding In plaats van een knop met tekst en kleur kunt u ook een afbeelding als knop gebruiken. De afbeeldingen dient u eerst te uploaden in Websitebeheer.
Achtergrondkleur selecteer hier de kleur van de knop. Met kleuren kunt u makkelijk onderscheid maken in verschillende productgroepen (drank, etenswaren, kleding, etc.)
Groot font met deze optie wordt de knop tekst groot weergegeven.

Knoppengroep

Selecteer hier de gewenste knoppengroep waar deze nieuwe knop bij hoort.

Afhankelijk van het soort knop of andere modules die u afneemt kunnen er ook nog andere opties in dit scherm getoond worden.

• Kassa la openen: Als deze optie aangevinkt is wordt de kassalade bij het afslaan automatisch geopend. Bij pinnen kunt u dit bijvoorbeeld uitzetten
  • Extra betalen toestaan: Met deze optie laat u de kassa het wisselgeld uitrekenen. Als deze optie aanstaat kunt u zelf het betaalde bedrag invoeren wat de gebruiker aan u geeft. Dit bedrag kan dan afwijken van het openstaande, te betalen, bedrag op de kassa. Deze optie wordt ook veel bij pinnen gebruikt als mensen een extra bedrag willen bij pinnen. Het extra bedrag komt op het scherm als wisselgeld te staan en wordt ook negatief in kasboek geboekt.
  • Bij 0 bedrag restantbedrag betalen: Indien deze optie is aangevinkt dan kunt u direct op de beschikbare betaalwijze (PIN, contant, debetkaart, etc.) drukken en wordt het openstaande bedrag direct afgeslaan. U kunt dan dus direct afrekenen. Indien deze optie is uitgevinkt dan moet u eerst het betaalde bedrag invoeren op de kassa voordat u de artikelen kunt afslaan. De kassa geeft dan automatisch het wisselgeld aan wat u aan de gebruiker moet teruggeven. (als de optie Extra betalen toestaan uit staat dan kunt u alleen het exacte te betalen bedrag invoeren en geeft de kassa geen wisselgeld aan).
  • Deelbetaling op factuur mogelijk: Standaard staat deze optie uit. Als de optie uit staat dan kan een factuur alleen in zijn geheel betaald worden (wel met verschillende betaalwijzes). Indien de optie aan staat dan kan ook een deel van de factuur voldaan worden en zal het systeem na de betaalwijze de kassa afslaan en alleen het betaalde bedrag afboeken op de factuur.
  • Bon printen: Geef op hoeveel bonnen u wilt printen. Kan bijvoorbeeld bij contant ook op 0 gezet worden. U kunt dan altijd later via de contant knop bij een leeg scherm alsnog de bon printen.
  • Aantal verplicht: Standaard staat dit op Nee. Indien Ja dan moet u altijd eerst een aantal ingeven alvorens een artikel gekozen kan worden.

Knop soorten

Als u een kassa knop gaat aanmaken kunt u kiezen uit verschillende soorten knoppen. Hieronder een overzicht.

Artikelen

Artikel Standaard keuze als u een kassa knop wilt aanmaken voor een artikel wat u op de kassa wilt kunnen aanslaan
Artikellijst Toont lijst met alle artikelen uit Artikelbeheer in pop-up scherm. U kunt daar een artikel in opzoeken en door te klikken afrekenen via de kassa
Artikelkaart afrekenen Hiermee kunt u de openstaande artikelen van een relatie afrekenen via de kassa. Selecteer eerst een relatie, klik op deze knop en selecteer daarna welke artikelregels via de kassa moeten worden afgerekend.
Camping scherm Opent het Camping scherm waarmee u gasten kunt toevoegen en aan een kampeerplaats kunt koppelen om deze daarna direct af te rekenen.
Contant in Knop om extra (wissel)geld aan de kassa toe te voegen. Lees er meer over in onze FAQ pagina Hoe werkt "contant in" en "contant uit"?.
Contant uit Knop om geld uit de kassa te halen. Bijvoorbeeld om da Kassa af te romen en geld naar de bank te storten. Lees er meer over in onze FAQ pagina Hoe werkt "contant in" en "contant uit"?.
Korting% Met deze knop kunt u een korting % instellen
Lesregistratie
Naam kassa Knoop toont de naam van de kassa zoals deze bij Kassa beheer is ingesteld
Openstaande factuur Hiermee kunt u de openstaande facturen van een relatie afrekenen via de kassa. Selecteer eerst een relatie, klik op deze knop en selecteer daarna welke facturen via de kassa moeten worden afgerekend.
Opladen debetkaart Hiermee kunt u een Opladen debetkaart van een relatie opladen.
Passanten scherm Idem als Campingscherm. Hiermee wordt het passanten scherm geopend om een passant een ligplaats te kunnen geven en afrekenen.
Relaties met open artikelkaart Toont alle relaties met openstaande (te factureren) artikelen.
Wissel gebruiker Hiermee kunt u eenvoudig van kassa gebruiker wisselen als u met meer mensen tegelijkertijd aan het werk bent op de kassa.

Kassa

Kopie bon
Dagstaat Deze knop geeft hetzelfde resultaat als het rapport Dagstaat maar dan altijd voor vandaag en de ingelogde kassa. Ook is de uitvoer altijd een pdf.
Debetsaldo
Getal_10
Getal_20
Getal_50
Leeftijd/debetsaldo popup
Pin
Retourpinnen Hiermee kunt u retourpinnen met de kassa. Lees er meer over op onze FAQ pagina: Kan ik ook retourpinnen op de kassa?
Sluit zonder afmelden
Tennispas
Vreemd geld2
Waardebon

Groepen

Knoppengroep Hiermee kunt u een knoppengroep aanmaken om uw artikelen en kassascherm beter in te delen.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 20 februari 2020