Stappenplan inrichten Online Verhuur

Algemeen

Voor dat u via uw website kunt gaan werken met de module Online Verhuur dient u de nodige instellingen te maken. In dit stappenplan loodsen we u door dit proces.

Stap 1 - algemene instellingen (eenmalig)

Eenmalig dient u een aantal basis instellingen te maken. Voor het maken van de basis instellingen gaat u in het Beheercentrum naar Verhuurobjecten en selecteert u de optie Instellingen online verhuur.

Een uitleg over de basis instellingen vind  u op de pagina Instellingen online verhuur.

Stap 2 - aanmaken en beheren Kenmerken

Ieder verhuurobject heeft een aantal kenmerken. Om deze kenmerken aan een verhuurobject te kunnen koppelen moeten we deze eerst aanmaken. De kenmerken kunnen per verhuurobject verschillen daarom werken we met categoriën en kenmerkgroepen.

In de handleiding aanmaken en beheren kenmerken leggen we stap voor stap uit wat u moet doen.

Stap 3 - aanmaken en beheren Opties

Ieder verhuurobject kan ook no een aantal opties hebben. Om deze opties aan een verhuurobject te kunnen koppelen moeten we deze ook eerst aanmaken. De opties kunnen ook per verhuurobject verschillen daarom werken we met categoriën en optiepakketten.

In de handleiding aanmaken en beheren opties leggen we stap voor stap uit wat u moet doen.

Stap 4 - beheren prijzen en periodes

Aan de online te reserveren objecten kunt u verschillende prijzen en periodes koppelen. Hoe u dat doet leggen we uit op de pagina Beheren prijzen en periodes.

Stap 5: Aanmaken en beheren Labels (optioneel)

Aan de online te reserveren objecten kunt u optioneel verschillende Labels koppelen. U kunt hierbij denken aan labels als Uitgelicht, Kindvriendelijk, Populair of Meest geboekt bijvoorbeeld. Hoe u dat doet leggen we uit op de pagina Aanmaken en beheren Labels.

Stap 6 - aanpassen verhuurobjecten

U kunt al uw verhuurobjecten (ligplaatsen, kampeerplaatsen, parkeerplaatsen, boten, auto's etc.) ook beschikbaar maken voor de module Online Verhuur. Hiervoor moet u de gegevens van uw verhuurobjecten aanpassen.

Hoe u, uw verhuurobjecten aanpast leggen we uit op de pagina Aanpassen verhuurobjecten.

Stap 7: Online verhuur pagina toevoegen aan website

Nadat u alle instellingen heeft gemaakt kunt u de Online verhuur pagina aan uw website toevoegen. Voor de module Online Verhuur zijn drie systeempagina's ontwikkeld. U vind deze systeempagina's terug in de module Websitebeheer onder de Systeempagina's in de map Verhuur.

Hoe u de Online verhuur pagina's aan uw website toevoegt leggen we uit op de pagina Online verhuur koppelen aan uw website.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 september 2019