Hoe ga ik te werk als ik een website wil maken?

 

Algemeen

Met de module Websitebeheer bieden we u de mogelijkheid om zelf de website van uw organisatie te maken in e-Captain. U heeft geen kennis van programmeren, HTML of CSS etc. nodig om in e-Captain een website te maken.

Maar waar begin je als je een website in e-Captain wilt maken.

Stap 1: het idee

De eerste stap is om een idee te krijgen van hoe uw website er uit zou moeten komen te zien. Vaak helpt het om naar wat websites te kijken die u mooi vind of die u aanspreken. U krijgt dan een beeld van hoe u de website wilt indelen en kunt als het ware proberen een website na te bouwen.

U kunt uiteraard ook op papier of op uw computer met een grafisch programma zelf een ontwerp maken.

Stap 2: een thema maken

Als u een idee of een ontwerp heeft van uw website dan kunt u aan de slag in e-Captain. Het begint bij het aanmaken van minimaal één thema. Daarin legt u het gebruik van kleuren en lettertypes vast. Deze zijn vaak gebasseerd op de huisstijl van uw organisatie.

Gaandeweg zult u er achter komen dat u voor bepaalde delen op uw website een nieuw thema moet aanmaken.

Hoe u een thema maakt leest u op deze pagina.

Stap 3: een lay-out maken

De volgende stap is het maken van minimaal één lay-out. In de lay-out legt u die elementen vast die op iedere (of meerdere) pagina's moeten terug komen. Denk bijvoorbeeld aan uw logo en het menu van de website.

Een website is grof weg in te delen in 3 delen

  • De bovenkant (header), daar vindt u vaak uw logo en het menu
  • Het midden deel (content), hier komt de inhoud van de pagina's te staan
  • De onderkant (footer), hiermee wordt een pagina afgesloten. Hier vindt u vaak contact gegevens, linkjes naar social media en copyright informatie

De header en de footer zijn typische onderdelen die u in een lay-out plaatst.

Hoe u een lay-out maakt leest u op deze pagina.

Stap 4: pagina's maken

Als u minimaal één thema en één lay-out heeft gemaakt kunt u pagina's gaan maken en uw website gaan vullen met content.

Content bestaat uit teksten, afbeeldingen en eventueel bestanden. Content kunt u door middel van rijen, kolommen en het gebruik van widgets op een pagina plaatsen.

Hoe u een pagina maakt leest u op deze pagina.

Wij hebben ook al diverse standaard pagina's voor u aangemaakt die u kunt gebruiken. De zogenaamde systeempagina's. Onderstaand een kort overzicht van deze standaard pagina's.

Standaard pagina's

Enkele van de beschikbare systeempagina's zijn:

Bekijk op deze pagina het volledige overzicht.

Mijn Captain pagina's

Met de Mijn Captain pagina's kunt u een besloten leden website integreren in uw website.

Wist u dat

Wist u dat dat wij ook voor u, uw website kunnen ontwerpen en maken? Op basis van uw wensen en ideeën werken wij dan een ontwerp uit in Photoshop en als dat door u is goedgekeurd starten we met het bouwen van uw website. Als u hier meer over wilt weten neem dan contact op met een van onze medewerkers. We maken graag een offerte voor uw nieuwe website.

 

Vraag offerte aan

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 7 juli 2017